Aktualności

Majowe egzaminy

Dla absolwentów mokotowskiego hufca 7 – 28, którzy kontynuowali edukację w liceum, maj - to nie tylko czas matur i kolejny poważny egzamin życiowy, ale również czas rozstania z hufcem i szkołą ...

Rekrutacyjny maraton w Ciechanowie

Kwiecień i maj to czas wzmożonych działań promocyjno-rekrutacyjnych, dlatego doradcy zawodowi Mobilnego Centrum Informacji Zawodowej w Ciechanowie przeprowadzili szereg zajęć z młodzieżą...

Akcja Rekrutacja

W ramach działań rekrutacyjnych na rok szkolny 2022/2023, pracownicy płockich jednostek OHP wzięli udział 7 maja w Dniach Otwartych Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Warszawie filia w Płocku.

Lekcja historii

Z okazji - niedawno minionej - rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja młodzież z 7 – 2 OSiW przygotowała uroczysty apel.

Zgłębiali tajemnice przyrody

Adepci sztuki fotograficznej z ciechanowskiej jednostki 7 – 5 HP, realizując założenia planu pracy koła zainteresowań pn. „W obiektywie”, uczyli się dokumentowania przemijającego czasu, utrwalania zjawisk...

„To był Maj..."

Maj to miesiąc wypełniony ważnymi świętami i rocznicami, jak chyba żaden inny... Kadra wychowawcza wolskiej jednostki 7 – 6 HP zorganizowała dla swoich podopiecznych „Spacer śladami Konstytucji 3 Maja”...

Obserwowali i przeżywali...

Grupa młodzieży z 7 – 3 OSiW, wdrażając założenia autorskiego programu pn. „Obserwuję, przeżywam i tworzę, a czas wolny”, miała możliwość obejrzenia dwóch sztuk teatralnych - „Chłopcy z placu...

W parku linowym

Kadra wychowawcza płońskiej jednostki 7 – 35 HP zorganizowała dla swoich podopiecznych wycieczkę do Parku Linowego Gibon w Przasnyszu.

Pomagają bezdomnym zwierzakom

Wolontariusze z 7-35 HP przekazali na rzecz miejscowego schroniska dla bezdomnych zwierząt zebraną podczas wspólnej akcji karmę, materiały do ocieplania bud, zabawki oraz inne akcesoria.

Otwarci na przyszłość

29 kwietnia w 7 – 2 OSiW w Jaciążku zakończył się dwudniowy wojewódzki konkurs pn. "Sprawny w zawodzie", w którym o tytuły „najlepszych z najlepszych” rywalizowali młodzi adepci sztuki kulinarnej i...