Aktualności

Spotkanie z fundacją La Strada w 7-9 HP w Warszawie

Młodzież z 7 – 9 Hufca Pracy uczestniczyła w spotkaniu z ekspertką z fundacji La Strada panią Joanną Garnier. Temat dotyczył pracy zarobkowej i niebezpieczeństwa handlu ludźmi.

Młodzież z Hufca Pracy 7-22 w Żyrardowie aktywnie działa na rzecz środowiska, rzemiosła i wiosennej radości

Młodzież żyrardowskiego Hufca Pracy 7-22 nie próżnuje! W ostatnich dniach uczestnicy wzięli udział w trzech wyjątkowych inicjatywach, pokazując, że troska o środowisko, pasja do zawodu i dostrzeganie piękna otaczającego świata...

Warsztaty zdrowego żywienia w Ciechanowie

W ciechanowskim hufcu w ramach programu autorskiego „Weź wyluzuj – żyj aktywnie” odbyły się warsztaty zdrowego żywienia. Zajęcia propagujące zdrowy styl życia, zdrową dietę oraz właściwe nawyki żywieniowe to...

Gra miejska „Śladami Enigmy w Wyszkowie” – zespołowe wyzwanie na pierwszy dzień wiosny

Pierwszego dnia wiosny młodzież z OHP w Wyszkowie wzięła udział w grze miejskiej „Śladami Enigmy w Wyszkowie”, która była świetnym połączeniem edukacji i zabawy.

Dzień Wiosny w Radomiu

Pierwszy dzień wiosny jest nieoficjalnym dniem wagarowicza.

-Jak witano wiosnę w 7-26 HP w Pruszkowie

Pierwszy dzień wiosny to doskonała okazja, by uczcić przybycie tej najpiękniejszej pory roku!

Powitanie wiosny w 7-32 HP w Warszawie

Uczestnicy mokotowskiej jednostki z okazji obchodów Pierwszego Dnia Wiosny przygotowali w hufcu wiosenny ogród. Młodzi miłośnicy przyrody wspólnie wykonali i zaaranżowali mini ogródek.

Pierwszy Dzień Wiosny w 7-35 HP w Płońsku

21 marca to pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Po długiej zimie z tęsknotą wyczekujemy tego dnia i jest to duży powód do radości dla wszystkich zmęczonych zimnem i wcześnie zapadającym mrokiem. Data 21 marca jest ważna z...

Dzień Kolorowej Skarpetki w 7-11 HP w Płocku

21 marca obchodzimy Dzień Kolorowej Skarpetki, który ma na celu zwrócenie uwagi na różnorodność.

Smaki Gruzji w Mławie

20 marca młodzież z Hufca Pracy 7-3 w Mławie gościła w restauracji gruzińskiej, gdzie pod okiem gruzińskich kucharzy odbyły się warsztaty kulinarne.