Młodzież z 7 –
9 Hufca Pracy w Warszawie wraz z seniorkami z Dziennego Domu Pomocy Społecznej przy ul.
Paca 42 uczestniczyła w warsztatach kulinarnych w restauracji Moonsfera.
Uczestnicy projektu wspólnie wybierali potrawy, które następnie pieczołowicie
przygotowali.
Warsztaty
odbyły się pod czujnym ojkiem właściciela restauracji pana Jarosława
Uścińskiego, który pełni również funkcje prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia
Szefów Kuchni i Cukierni, jest menadżerem Reprezentacji Polski Kucharzy
Profesjonalnych oraz szefa kuchni, pana Rafała Krzysztyniaka.
Uczestników
warsztatów odwiedziła komendantka Mazowieckiej Wojewódzkiej Komendy
Ochotniczych Hufców Pracy, pani Liliana Kozielska. Był czas na wspólne rozmowy w
trakcie których omówiono kolejne przedsięwzięcia projektowe.
Atmosfera
podczas zajęć była niezwykła. Uczestnicy razem z seniorami współpracowali, eksperymentowali,
wymieniali się doświadczeniami. Był to niezwykły obraz międzypokoleniowej współpracy,
integracji i wsparcia. Przed nami kolejne wyzwania, na które czekamy z
niecierpliwością.
