Aby wypełnić swoim podopiecznym
czas w okresie ferii zimowych jednostka w Płońsku przygotowała różnorodną ofertę zajęć. W związku z
przypadającym na początek lutego Dniem Naleśnika wychowawcy zaprosili młodzież
do wspólnego celebrowania tego nietypowego, smacznego święta.
„Dzień Naleśnika” to była świetna
okazja do zorganizowania warsztatów kulinarnych, podczas których podopieczni
mogli nauczyć się przygotowywać różne rodzaje naleśników i nadzień. Możliwości
były niemal nieograniczone: od tradycyjnych, przez bardziej kreatywne wersje,
aż po zdrowe alternatywy. W trakcie zajęć uczestnicy poznali różne przepisy na
ciasto naleśnikowe, klasyczne, bezglutenowe, wegańskie, mogli również
eksperymentować z nadzieniem oraz dekorować naleśniki według własnych pomysłów
i fantazji.
Warsztaty kulinarne w czasie
ferii były świetną okazją nie tylko, aby rozwijać swoje umiejętności kulinarne, ale również świetnie się bawić i budować więzi w grupie.