Usystematyzowali wyobrażenia o specyfice pracy kucharza, pizzermana czy kelnera... Uczestnicy z płockiej jednostki 7-11HP mieli okazję nie tylko przyjrzeć się pracy w gastronomii, ale również spróbować przygotowanych przez kucharzy potraw...
- Świadomość zawodowa naszych podopiecznych jest niezwykle ważna. Nauka zawodu daje im lepsze perspektywy na rynku pracy, a poznawanie zawodów „od kuchni”, to niezwykle cenne doświadczenie. Spotkanie było również jedną z form zacieśniania więzi pomiędzy uczestnikami hufca – opowiadali wychowawcy.
Młodzi ludzie w sposób praktyczny zapoznali się - nie tylko - z elementami wyposażenia zakładu gastronomicznego, jego rolą i funkcjonalnością, różnymi metodami obróbki kulinarnej, ale także mogli zająć się ... degustacją dań.
- Bo to w naszych rękach jest nasza przyszłość, a – bez wątpienia - w wybranych przez nas zawodach rozwiniemy swoje umiejętności... – deklarowali uczestnicy z 7-11 HP.