Październikowa niepogoda „nie odpuszcza”, więc młodzież z Hufca Pracy 7-3 postanowiła spędzić czas inspirując się… kolorystyką warzyw i owoców jakie mamy możliwość kosztować o tej porze roku.
Ze względu na jesienne zapotrzebowania witaminowe oraz ogarniającą wszystkich ponurą aurę, wszystkim spodobał się pomysł przygotowania z przyniesionych owoców i warzyw, pożywczych koktajli.
Obrane owoce i zielenina trafiały do miksera, który w szybkim tempie łączył składniki i powstały tak dwa rodzaje koktajli, z których jeden charakteryzował zielony kolor i intensywny smak imbiru, a drugi różowa barwa i słodkawy smak banana oraz truskawki. Zarówno jeden, jak i drugi rodzaj koktajlu miał swoich zwolenników i dodał wszystkim pozytywnej energii.
Okazuje się, że cenne dla zdrowia witaminy mogą mieć swoje święto jeśli tylko tego zapragniemy. Wystarczą tylko chęci to tworzenia pysznych i kolorowych kompozycji z warzyw i owoców.