Strona główna  >   Lista aktualności   >   Z wizytą na warsztatach w Banku Żywności

Z wizytą na warsztatach w Banku Żywności

Z wizytą na warsztatach w Banku Żywności
Warsztat "Przepisy na niemarnowanie jedzenia" miał na celu pokazanie alternatywnych sposób kreatywnego wykorzystania resztek jedzenia pozostających codziennie w naszych lodówkach. Panie prowadzące warsztaty opowiedziały o działalności Banków Żywności, podziękowały także za zaangażowanie uczestników 7-5 ŚHP w coroczną zbiórkę żywności. Na  warsztatach uczestnicy, podzieleni na trzy zespoły, przygotowali 3 różne dania: pesto z zielonej pietruszki, gofry z groszku i szpinaku oraz ciasto jogurtowe. W trakcie przygotowania dań pracownice Banku Żywności opowiadały o przeróżnych możliwościach wykorzystania pozostałych resztek jedzenia, każdy uczestnik w prezencie otrzymał książkę kucharską "Kulinarnie mocni" wydaną przez Federację Banków Żywności, fartuch z materiałów biodegradowalnych a także akcesoria kulinarne. Na koniec warsztatów odbyła się uroczysta degustacja poszczególnych potraw, uczestnicy jednogłośnie, najpyszniejszą potrawą okrzyknęli ciasto jogurtowe. 
Ciechanowska jednostka OHP od wielu lat współpracuje z Bankiem Żywności wspierając działania stowarzyszenia poprzez udział w różnego rodzaju inicjatywach  organizowanych przez Bank Żywności.

DATA PUBLIKACJI: 2019-05-16 » Pozostałe aktualności
Z wizytą na warsztatach w Banku Żywności Z wizytą na warsztatach w Banku Żywności Z wizytą na warsztatach w Banku Żywności Z wizytą na warsztatach w Banku Żywności